En interim chef ser till att kunden uppnår önskad prestation

Lars Jarmstad är ny partner i Nordic Interim. Civilekonom från Lund, som studerat matematik och fysik. År av ändringsarbete har gett insikt om människor. Nu från konsultbolag i Norge, tidigare ledare inom IT och professional services.

Varför har du valt att komma till Nordic Interim?

  • Det är entusiasmerande att få jobba med en spännande tjänst under utveckling på en marknad som växer och där Nordic Interim är ledande. Med åren har jag insett vikten av att jobba med bra människor. Här i korridoren finns många briljanta kolleger. Det ska bli skoj!

Vad är Interim och Transformation Management?

  • Allt för många har fortfarande vaga begrepp om vad vi gör. Interimt ledarskap innebär oftast att genomföra större eller mindre förändringar eller hantera en kritisk situation. Vi finner lösningar på förändringsbehov som har stor signifikans för företaget och hjälper dem att uppnå en önskad prestation. Det kan till exempel vara ett specifikt uppdrag, typ att slå samman två bolag eller en bredare uppgift att skapa tillväxt

Hur säkerställer ni att kunden får rätt person?

  • I samtal identifierar vi kundens situation. Vad vill de uppnå, egentligen? Vad krävs i form av förstärkningar av ledarkapacitet och kompetens? När situationen analyserats sätter vi in rätt person, som kan säkerställa att kunden når dit den vill. Nordic Interim har ett kolossalt nätverk med erfarna personer som har gjort det förr och har verktyg, kraft och metoder för att driva fram ett solitt resultat.

Vad är skillnaden mellan att vara konsult och interim?

  • En person måste verka genom en organisation för att få full kraft. En konsult står alltid utanför. En roll i företaget ger ägarskap att driva förändring, och därmed starkare genomslag, så resultatet blir bättre.

Vad kan just Lars Jarmstad bidra med?

  • Mina erfarenheter har lärt mig mycket om hur man driver organisationer i förändring och vad som krävs för att lyckas. Att jag snabbt kan sätta mig in i problematiken och tolka konsekvenser underlättar. Jag vill stärka hela processen och bidra till att kunden lyckas. Min förmåga att lyssna och våga ifrågasätta, brukar leda till att jag tränger igenom mentala barriärer och bidrar med nya perspektiv. Därtill har jag ett gediget nätverk, även i Norge.

Vem är Lars privat?

– Gift med två tonårspojkar och mycket hockey i veckoprogrammet. Själv tränar jag inför Vasaloppet och spelar golf på Troxhammar.